دکتر قاسم سعیدی

جراح و متخصص چشم

بورد تخصصی جراحی چشم و پلک

از دانشگاه تهران (بیمارستان فارابی)

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکی

آشنایی با عمل جراحی زیبایی پلک یا بلفاروپلاستی

از نظر زیبایی شناسی، چشم مهمترین بخش صورت است. چشم ها همچنین نشان دهنده سن فرد و منعکس کننده حالت هیجانی و خلقی وی نیز هستند. از سوی دیگر چشم ها و پلک ها زودتر از سایر اعضای بدن هم نشانه های پیری را بروز می دهند. به همین دلایل، عمل جراحی پلاستیک پلک ها که اصطلاحا «بلفاروپلاستی» نامیده می شود، برای رفع پف پلک ها و در مواردی اصلاح گودی آن ها طراحی شده و هدف اصلی آن جوان ساختن چهره فرد است. این عمل نه فقط از جنبه زیبایی که از وجوه درمانی هم دارای اهمیت است.

چه کسانی کاندید جراحی زیبایی پلک هستند؟

بهترین کاندیدهای جراحی زیبایی پلک کسانی هستند که حداقل 35 سال سن دارند و شل شدن و آویزان شدن پوست پلک ها یا پف زیر چشم باعث تغییرات ناخوشایند در چهره آن ها شده است، البته در موارد استثنایی، افراد جوان تر که به دلایل خاص مشکلات فوق را پیدا کرده اند نیز می توانند تحت این عمل جراحی قرار بگیرند. برای جراحی لازم است که فرد به‎طور کلی سالم بوده و بیماری خاصی نداشته باشد. البته شخص باید انتظارات واقع بینانه و معقولی از عمل جراحی و نتایج آن داشته باشد؛ در این خصوص دیدن تصاویر قبل و پس از جراحی سایر افراد و مشورت با افرادی که قبلا جراحی شده اند کمک کننده است.  باید توجه داشت که جراحی بلفاروپلاستی این موارد را بهبود نمی بخشد: حلقه های سیاه اطراف چشم، چروک های اطراف پلک و بین دو ابرو و پیشانی (برای اصلاح این موارد تزریق بوتاکس روش مناسبی است) و افتادگی ابرو. این جراحی به صورت سرپایی و تقریبا همیشه با بی حسی موضعی انجام می شود و نیازی به بستری شدن ندارد.
در موارد بسیار استثنایی بسته به وضعیت بیمار و در صورت صلاحدید پزشک، ممکن است جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام شود. 

انواع جراحی زیبایی پلک

1. جراحی پلک فوقانی
 در جراحی پلک فوقانی، پوست اضافی، عضله و کیسه های چربی (که به صورت پف کردگی، خصوصا در قسمت های داخلی تظاهر می کند)، براساس امکانات و انتخاب جراح توسط چاقوی جراحی، لیزر یا امواج رادیویی برداشته می شوند. به علاوه در صورتی که افتادگی پلک نیز وجود داشته باشد می توان آن را در حین عمل اصلاح کرد. جراحی پلک فوقانی باعث بهبود شکل و موقعیت پلک فوقانی شده و اگر پوست اضافی یا افتادگی پلک باعث محدودیت میدان دید شده باشد، آن را نیز برطرف می کند و در مجموع ظاهری جوان تر به فرد می بخشد. در صورت صلاحدید جراح، می توان عمل بالا کشیدن ابرو را نیز همزمان با جراحی پلک فوقانی انجام داد.

2. جراحی پلک تحتانی
در اغلب موارد جراحی پلک تحتانی به منظور اصلاح پف زیر پلک انجام می شود. در برخی موارد این نتیجه با برداشتن چربی های اضافی، گاهی فقط با جابه جایی یا پخش کردن آن ها و گاهی با تلفیقی از هر دو روش به دست می آید. در بیشتر موارد، عمل با ایجاد برشی در پشت پلک تحتانی (در سمت ملتحمه) صورت گرفته و در انتها نیازی به بخیه کردن نیست. در صورت وجود پوست اضافی و شل بودن پوست، در زیر خط مژه ها برش داده شده و از این طریق پوست و احیانا عضله اضافی برداشته شده و محل برش با بخیه های ظریف دوخته می شود. در جراحی پلک تحتانی نیز می توان از لیزر یا امواج رادیویی هم استفاده کرد. مزیت استفاده از لیزر و امواج رادیویی بستن هم زمان عروق خونریزی دهنده حین برداشتن بافت است، در نتیجه احتمال خونریزی حین و پس از عمل را کاهش می دهد.

زمان بازگشت به فعالیت‎های عادی و روزمره

اکثر افراد پس از دو روز می توانند مطالعه کرده و به فعالیت های معمول خود بپردازند. پس از شش تا هشت روز که همه بخیه ها برداشته شدند و محل زخم جوش خورد می توان فعالیت های ورزشی سبک را شروع کرد. از این زمان با صلاحدید پزشک می توان از مواد آرایشی برای پنهان کردن کبودی و محل برش هم استفاده کرد. به‎طور معمول بین سه تا چهار هفته پس از جراحی، چشم ها به آفتاب، باد شدید و گرد و غبار حساس هستند. در این مدت بهتر است از یک عینک آفتابی بزرگ و مناسب استفاده شود.  بعد از دو هفته می توان فعالیت های سنگین مانند برداشتن اشیاء سنگین و یا ورزش های قدرتی را انجام داد.

عوارض عمل جراحی

عوارض خفیف پس از عمل عبارتند از: دوبینی یا تاری خفیف دید، تورم و کبودی پلک ها  و اطراف آن ها، عدم تقارن محل برش در دو طرف، جوش های سفید کوچک در محل بخیه ها. 
این عوارض گذرا هستند و پس از چند هفته کم‎کم برطرف می شوند. پس از جراحی در برخی از افراد به خصوص در موقع خواب، پلک ها کاملا بسته نمی شوند. این حالت اغلب خفیف است و پس از چند هفته به تدریج بهتر می شود. استفاده از قطره اشک مصنوعی و پمادهای مرطوب کننده در موقع خواب به کنترل آن کمک می کند، اما اگر این حالت شدید باشد می تواند خشکی و زخم قرنیه را ایجاد کند که عوارض جدی بینایی را به دنبال دارد که باید با جراحی اصلاح شود.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اردبیل، پشت بیمارستان امام خمینی، مجتمع پزشکان اردبیل، طبقه سوم، واحد هفتاد و هفتم
تمامی حقوق برای سایت dr-ghasemsaeedi.com محفوظ است.
0
نظرات و سوالات خود را برای ما بفرستیدx

انتخاب زبان سایت

نحوه دریافت نوبت

برای دریافت نوبت آنلاین از طریق لینک زیر وارد سامانه دریافت نوبت شوید